Barbecuesaus recept: homemade heaven

Hoewel elke supermarkt wel meerdere merken barbecuesaus verkoopt, gaat er niets boven het zelf maken. En het barbecuesaus recept is gelukkig niet heel ingewikkeld. Met tomatenketchup als basis kan je heel veel kanten uit om jouw ideale barbecuesaus te maken. Zoet, pittig, een beetje zuur… heerlijk als je het vers maakt en vooral vele malen beter dan de fabriekssauzen, die vaak de plank volledig mis slaan.

Zoals gezegd, de basis van het barbecuesaus recept is tomatenketchup. Zodra dat in een sauspan zit, kan je aan de smakelijke reis beginnen om jouw signatuursaus te vormen. Gebruik onderstaande ingrediënten vooral als richtlijn en geen harde wetenschap. Zoveel mensen, zoveel smaken. Zo voegen sommigen er nog bruine suiker, mosterdpoeder, rode peper of (voor het indikken) maiszetmeel aan toe.

Barbecuesaus recept

  • 500 gram (475 ml) ketchup
  • 60 ml azijn
  • 60 ml Worcestersaus
  • 45 gram bruine suiker
  • 2 eetlepels melasse (of dunne stroop)
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel Magic Dust (zie recept)
  • 1/2e theelepel zwarte peper
  • Hot sauce (bijvoorbeeld Tabasco) naar smaak

De bereiding is, zoals vaker, lekker simpel. Doe alle ingrediënten in een kleine sauspan en breng het geheel rustig aan de kook. Laat het vervolgens op laag vuur 10 tot 15 minuten indikken en vergeet niet af en toe te roeren.

Deze barbecuesaus leent zich perfect voor kip, zowel kleine kipvleugels en drumsticks als een hele beer can chicken. Maak de saus iets zoeter en hij is tevens briljant om over je spareribs te smeren. Het advies is om in elk geval klein te beginnen en ga pas voor de grote hoeveelheid als je jouw ultieme smaak hebt gevonden. In een goede weckpot kan je je saus (na het koken) afgekoeld best wel een tijd goed houden.

Laatste Reacties

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.