BBQ trends 2019: dit wordt hot!

0
BBQ trends 2019

Een nieuw jaar, nieuwe trends. Ook in 2019 staat er op BBQ-gebied weer genoeg te gebeuren. Wat zijn de echte BBQ trends voor 2019? Waar kunnen we dit nieuwe jaar echt niet meer omheen? Braad Maar Raak zet de nieuwste barbecue trends voor je op een rij.

BBQ trends 2019

De trends van 2019 zijn eerder een evolutie dan een revolutie. We gaan geen schokkende dingen ineens doen, maar we pakken het wel een stuk beter, professioneler en smakelijker aan. Kijk, dat is een fijn vooruitzicht! Zo zijn de gadgets inmiddels echt doorgebroken, ook voor de casual grillmeister. Daarnaast is bewust en gezond eten ook op de BBQ prima mogelijk. Less is more, geldt ook op barbecue-gebied.

Hieronder vind je de top 5 van heeste BBQ trends voor 2019. Braad maar raak!

BBQ trend 1 – We grillen altijd en overal

De zomer van 2018 was zinderend heet en zorgde voor een lang BBQ-seizoen voor de gemiddelde mens. Echter, steeds meer vleestariërs zien in dat de BBQ ook prima in de herfst, winter of lente kan vlammen. Zo hadden we eerder al op Braad Maar Raak artikelen over speciale recepten voor een winter BBQ en winter BBQ tips. Uiteraard is een overkapping extra fijn om wat vaker de BBQ te benutten, maar laat je in elk geval niet door een beetje kou tegenhouden. Buiten bereiden, binnen opeten is ook altijd nog een mogelijkheid.

BBQ trends 2 – we BBQ’en digitaal

Al vele jaren adverteren fabrikanten met een mooie thermometer in de deksel als pluspunt van hun barbecue. Inmiddels heeft zelfs een gammel grilletje van de Action een ingebouwde thermometer. Weber, Action of nog erger, ze hebben allemaal vrijwel dezelfde manco’s: de temperatuur is niet heel nauwkeurig en je weet nog steeds niet hoe warm je vlees van binnen is. Werken met de juiste kerntemperatuur voor vlees is zeker bij grotere stukken een must.

In 2019 vertrouwen we nóg meer op techniek om ons te helpen. Het metertje in de deksel wordt bijzaak. De eerste stappen met een prikpen-meter uit de eurobak hebben we ook gehad. Tijd voor het échte werk. Een digitale thermometer is dé tool voor de echte BBQ-fanaat. In 2018 kwamen ze al bij wat meer mensen in huis en dit zal in 2019 alleen maar toenemen. Naast de ‘gewone’ digitale meter zien we ook fraaiere modellen op de markt. Zo is er bijvoorbeeld de Meater, die tegelijkertijd de kerntemperatuur en de temperatuur in de BBQ zelf kan meten. Een op papier sublieme gadget om je masculine entiteit mee te etaleren. Wellicht gaan we de Meater later dit jaar nog eens reviewen op Braad Maar Raak.

BBQ trends 3 – saus raus!

Sorry Remia, Calvé en andere smaakverpesters op deze planeet. 2019 wordt het jaar van minder kledder en meer ruimte voor de pure smaken. Tuurlijk, een zelfgemaakte barbecuesaus of een mooie mopping sauce voor wat spare ribs zal zeker niet verboden worden. Het kan soms een burger of steak nóg ultiemer maken. Wel is de tijd voorbij dat we op elk stukje vlees een vette lading Hawaï, Whiskey, Knoflook of andere basissaus smeren. Vet, vaak vol met suikers en het is eigenlijk alleen een smeermiddel voor als je kwalitatief jankwaardige lappen en stokjes op het rooster ziet liggen. Vijf euro voor een kilo gemengde hapjes gaat je echt geen gastronomisch orgasme opleveren.

BBQ trends 4 –  ga voor goud

Terwijl onze Beau tijdens de kerst voor goud dacht te gaan bij de Duitse palletmarkt, gaan BBQ-liefhebbers in 2019 voor echte luxe. Liever 1 of 2 fraaie stukken vlees, dan een schaal vol bedenkelijke brokken. Een bezoek aan de slager is dan ook niet te vermijden, maar tevens een heerlijk uitstapje. Laat je eens voorlichten door een vakman over de mogelijkheden. Probeer een wat onbekender stuk vlees. De Beer Can Chicken blijft leuk en lekker, maar wat te denken van een Picanha, grote Porterhouse of imposante Tomahawk. Kwaliteit voor kwantiteit, al zal je aan zo’n fraaie steak meer dan genoeg hebben voor een fijn avondje naast de BBQ.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.