Dit zijn de BBQ trends van 2023

0

Hoewel we geen glazen bol hebben, zijn er al wel enkele bbq trends voor 2023 te spotten. De barbecue is namelijk nog steeds aan een opmars bezig, van kogelbarbecue tot keramische kamado. Dat zien we hier op Braad Maar Raak ook met een groeiend aantal bezoekers en heel veel opvallende interesses van bbq-liefhebbers die ons direct of via Google weten te vinden. Tijd om eens stil te staan bij wat in 2023 echt hot is op de barbecue.

Rubs en sauzen

Het codewoord voor deze trend is “zelfgemaakt”. Vrijwel iedereen gebruikt ze, maar steeds meer mensen ontdekken het voordeel van zelf maken. Minder zoute rubs, minder vette sauzen en vooral veel meer smaak. Uiteraard geheel naar wens, als je een beetje open staat voor experimenteren. Zo krijg je jouw favoriete en unieke smaak bij je gegrilde gerechten.

Gezonde opties op de bbq

Steeds meer mensen zoeken naar gezonde opties voor het barbecueën, zoals groenten, vis en vlees met een lager vetgehalte. Dat zal ook in 2023 blijven. Kies voor rundvlees van goede kwaliteit en probeer eens wat nieuws zoals een bloemkool steak. Het is echter niet meer de standaard om alleen maar te eten volgens de 2 V’s: vet en veel. Een beetje bewuste ingrediënten en gezonde bijgerechten zorgen vaak voor een verrassend menu waar je ook met al je goede voornemens van kunt genieten.

Verschillende koolsoorten

Misschien wel het meest populaire artikel van Braad Maar Raak is ons blog over houtskool of briketten. Een vraag die veel mensen bezig houdt. En eerder dit jaar keken we nog naar de beste houtskool voor je barbecue. Houtskool blijft ook in 2023 populair, maar steeds meer mensen experimenteren met andere koolsoorten zoals bamboe, kokos en houtpellets voor een unieke smaak.

Verschillende grillmethoden

Grillen op een gasbarbecue blijft populair, ook al zweren wij nog altijd bij de smaak en charme van kolen of briketten. Maar ook wij snappen het dat je soms voor praktisch gemak wilt kiezen en dat dan een grill op gas net even wat fijner is. Toch zien we ook in 2023 meer vormen van grillen naar de voorgrond treden. BBQ-schrijver Jord Althuizen schreef er al eens over: open vuur. Niet voor elke achtertuin geschikt, maar op een groter erf of bijvoorbeeld een camping met de juiste voorzieningen is dat geweldig.

Barbecueaccessoires

Diverse accessoires zijn overduidelijk onmisbaar en amper een trend meer te noemen. Zeker als je wat vaker de bbq aan wilt steken. Denk bijvoorbeeld aan de brikettenstarter (bbq starter) of de kernthermometer zoals een Meater+. En natuurlijk een paar betrouwbare bbq handschoenen om je vingers veilig te houden. De wereld van accessoires breidt zich echter steeds meer uit, ook naar de gemiddelde griller. Speciale rookkokers, rotisseries en grillplaten verwachten we in 2023 steeds vaker terug te zien. Allemaal handige tools (of gewoon leuke gadgets) om nog makkelijker en creatiever te koken met behulp van je bbq.

De Koreaanse bbq

We schreven een tijdje terug al over de Koreaanse bbq en ook in 2023 verwachten we hier meer van te horen. Geen klassieke vorm van bbq’en zoals we normaal gesproken behandelen, maar toch wel een leuke en smakelijke variant. Zie het in elk geval niet als een soort gourmetten, maar vooral als een proeftuin om verrassende gerechten en smaken een kans te geven. Geen voorverpakte mini-stukjes vlees zoals we bij klassiek gourmetten gewend zijn, maar wel interessante ingrediënten en een relaxte manier van tafelen.

Over een jaar zullen we pas weten wat echt de trends en populairste bbq activiteiten zijn geweest. Het is in elk geval altijd leuk en de moeite waard om eens wat nieuws te proberen. Daag jezelf uit en laat de kant en klare spullen uit de supermarkt gewoon liggen. Kies voor goede producten, verse ingrediënten en waag het er eens op.

Op naar een smakelijke bbq jaar in 2023!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.