Beef Wellington op de bbq

0
Beef Wellington met bijgerechten

De Beef Wellington. Een klassieker met kerst, maar eigenlijk een super lekker gerecht dat het hele jaar door een succes is. Wist je dat je deze ook heel goed op de barbecue kunt bereiden in plaats van in de oven? Een BBQ Beef Wellington is misschien nog wel leuker en lekkerder dan de ‘gewone’ versie. We delen hieronder graag een lekker recept voor deze classic, inclusief een heerlijke champignonsaus.

Beef Wellington is een traditioneel gerecht waarbij een stuk vlees wordt omwikkeld met bladerdeeg en vullingen, zoals paddenstoelen en pâté. We kiezen hier voor een smakelijk stuk runderlende, maar er zijn veel soorten vlees prima geschikt. Deze keer gaat er een losse saus bij of over, maar als je liever een favoriete (paddenstoelen)pâté gebruikt kan je deze bij stap 2 ook direct op het vlees smeren voor je het bladerdeeg dicht gaat vouwen.

Ingrediënten voor Beef Wellington

  • 500 gram runderlende
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 gram bladerdeeg
  • 1 ei, geklutst
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram champignons, fijngehakt
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 1/2 tl tijm
  • 1/2 tl rozemarijn
  • 1/2 tl oregano
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 el Worcestershiresaus
  • 200 gram spinazie, gekookt en uitgelekt
  • 2 el parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Verhit de barbecue tot rond de 190 tot 200 graden. Bestrijk de runderlende met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg het vlees op de barbecue en grill het ongeveer 8-10 minuten per kant, tot het gaar is. Laat het vlees wat rusten.
  2. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoek van ongeveer 35 x 50 cm. Leg het vlees in het midden van het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg om het vlees heen, zodat het vlees volledig is omhuld. Druk de randen van het bladerdeeg goed aan, zodat het vlees goed is afgesloten. Bestrijk het bladerdeeg met het geklutste ei.
  3. Zorg dat de bbq nog steeds zo’n 190 tot 200 graden is. Leg het vlees op de barbecue en grill het ongeveer 25-30 minuten, tot het bladerdeeg knapperig en goudbruin is. Haal het vlees van de barbecue en laat het afkoelen.
  4. Terwijl het vlees afkoelt, maak je de champignonsaus. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 5 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg de bloem, tijm, rozemarijn en oregano toe en roer goed. Voeg de runderbouillon en Worcestershiresaus toe en roer tot een gladde saus. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken, tot de saus is ingedikt. Voeg de spinazie toe en roer tot de spinazie is opgelost in de saus.
  5. Verdeel de champignonsaus over het vlees, of serveer het los, en bestrooi met geraspte parmezaanse kaas. Lekker samen met groene groenten zoals boontjes of asperges en een bijgerecht met aardappel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.