Campingaz Genesco 3 Classic L Deluxe review

0
Campingaz Genesco 3 Classic L Deluxe

Het is de zomer van 2013 als de Campingaz Genesco 3 Classic L Deluxe arriveert. Een gasbarbecue van het prijsvriendelijke merk Campingaz. Met wat RVS-knoppen en een mat-zwarte deksel oogt de BBQ best chique. Is het schijn? Is het een beetje prijs-kwaliteit? De komende maanden werd deze BBQ flink onder handen genomen.

Campingaz Genesco 3 Classic L Deluxe

Specificaties van de Campingaz Genesco 3 Classic L Deluxe

Laten we even beginnen met wat specificaties. Deze BBQ bestaat uit 3 hoofdbranders en een kleine zijbrander voor de satésaus. Het centrale grilloppervlak is opgedeeld in een geëmailleerd stalen rooster en een eveneens geëmailleerde, gietijzeren bakplaat. Dit alles wordt aangevuld met een handig warmhoudrooster erboven. Om het schoonmaken te vereenvoudigen is er een vet-opvangbak over de volle breedte die eenvoudig uit te nemen is.

Dan de praktijk. Het monteren van de Genesco 3 Classic L Deluxe is een hels karwei. Hieraan merk je duidelijk dat je geen A-merk in huis haalt, waarbij het vaak allemaal een stuk soepeler en eenvoudiger gaat. Zo kregen we het ontstekingsmechanisme niet goed werkend. Ook zijn de deurtjes aan de voorkant en alle andere panelen behoorlijk krasgevoelig. En let goed op je vingers tijdens de montage, want veel onderdelen zijn echt vlijmscherp. Bouwen op eigen risico dus.

Een ander probleem is het schoonmaken annex schoonhouden van deze BBQ. Onder het rooster is een warmteverdeler (afdekplaat) te plaatsen, die voorkomt dat vet op de 2 branders eronder valt. In de praktijk wordt deze in no-time onherstelbaar smerig, net als de branders eronder. Met de vele hoekjes en kiertjes zorgt dit ervoor dat het schoonmaken niet echt een pretje is. De vet-opvangbak is daarentegen wel praktisch, mits je er direct een laag aluminiumfolie in legt. Anders ben je alsnog lang aan het schrobben.

Is het dan pure ellende met deze BBQ? Zeker niet. De Campingaz Genesco 3 Classic L Deluxe heeft hier een jaar lang prima werk geleverd. Je merkt in dit geval wel dat je krijgt waarvoor je betaalt. Wat betere afwerking, wat meer solide onderdelen en wat meer functionele zaken vind je bij de concurrentie uit een hoger segment. De Webers en Boretti’s hebben onder meer het concept van de warmteverdeler verbeterd met flavor bars voor elke brander.

Toch is de Campingaz Genesco 3 Classic L Deluxe een prima keuze voor wie zonder al te grote investering een ruime gasbarbecue in de tuin wil hebben staan. Je moet wat concessies doen en even de tijd nemen voor de montage, maar dan heb je best wat leuks staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.