Een goed Rib Rack? IKEA!

9
Rib rack IKEA

Update: de prijs is iets gestegen, maar nog altijd is dit een perfecte en goedkope oplossing voor een rib rack.

De VARIERA Dekselhouder. Volgens horrorwinkel IKEA is het een roestvrij stalen dekselhouder, die je naar wens kunt in- of uitschuiven afhankelijk van de hoeveelheid deksels die je wilt opbergen. Wat een onzin. Wij hebben al lang gezien wat dit product wél is: een prima Rib Rack!

Let op de plastic voetjes

Voor slechts 6,99 euro (prijspeil 2023) haal je een prima constructie in huis om je ribs in te plaatsen, zodat ze mooi egaal kunnen garen op de BBQ. Wel even de plastic voetjes eraf halen, dat voorkomt een hoop gesmolten, chemische narigheid.

Zo heb je een Rib Rack op je BBQ staan die ook nog eens heel wat mooier oogt dan de vele dure varianten van de bekende BBQ-merken. Je zult zien dat zo’n goedkope oplossing van de IKEA ook prima dienst doet als houder voor je favoriete ribs. Eenvoudig en vooral een stuk goedkoper dan de alternatieven die je steeds meer in BBQ-webshops en afdelingen van de lokale bouwmarkt ziet.

Makkelijk grillen

En het is nog eens een stuk praktischer dan je spareribs gewoon plat op het rooster leggen. Daarbij is de kans op aanbranden vrij groot en is het lastiger om de hele sparerib gelijkmatig gaar te krijgen. Door ze staand te grillen gaat het hele proces van garen ineens een stuk makkelijker.

Let er wel goed op dat het rib rack stevig op het rooster staat. Het is natuurlijk van origine een dekselhouder, dus controleer goed dat het allemaal niet teveel gaat wiebelen. Gelukkig zorgen grote, brede spareribs ook weer voor het nodige gewicht. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Niets is vervelender dan spareribs die tijdens het grillen omvallen.

Heb jij nog andere suggesties voor een ideaal rib rack? We horen (en zien) het graag!

Rib rack IKEA met spare ribs

9 REACTIES

  • Beste George,

   Ik zoek een leuk cadeau voor mijn vader en mijn vader heeft ook een Kamado Joe. Werkte dit tegen de hitte in je Kamado Joe? Ik hoor het graag

   Groet Margaux

 1. Rib rek Ikea werkt goed. Als je daar dan toch bent. Ze verkopen een mooie elektronische kerntemperatuur meter voor ng geen tientje.

 2. Briljante oplossing!
  Weet iemand welke maat moertje/of zoiets je nodig hebt ipv die plastic dopjes?
  (er af laten kan ook….maar gaaf = gaaf, toch?)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.