Hoeveel vlees per persoon nodig voor een bbq

0

We hebben het bij Braad Maar Raak natuurlijk graag over goddelijk lekkere recepten. Denk aan de shotgun shells, de perfecte steak of heerlijke spareribs. Maar als je gaat grillen, komt er een belangrijke vraag kijken: hoeveel vlees heb je per persoon nodig voor een bbq? Dit hangt van meerdere factoren af. Eet je met kleine kinderen of schuiven alleen maar volwassenen aan? Ga je voor een ultieme carnivore ervaring of zijn er ook andere gerechten? Het kan heel veel kanten op. Hieronder zetten we een aantal opties voor je op een rij. Dan weet je meteen hoeveel vlees je kunt inkopen voor je volgende bbq.

Gemiddelde hoeveelheid vlees per persoon

Een gangbaar gemiddelde hoeveelheid vlees op de bbq is 400 tot 500 gram per persoon. Dit is een gemiddelde voor een volwassen eter. Jonge kinderen zullen eerder op de helft zitten. Hongerige tieners doen al snel gewoon mee met de grote eters.

Bij deze hoeveelheid gaan we er vanuit dat er ook wel wat bijgerechten op tafel komen. Een salade, wat broodjes, aardappels of iets dergelijks. Ook maakt het uit wat voor soorten vlees je gaat bereiden. Een halve kilo spareribs lijkt gigantisch, maar door de botjes eet je effectief een stuk minder vlees. Leg je een T-bone of Porterhouse van 500 gram op een bord, dan is dat voor veel mensen een flinke uitdaging om weg te werken.

All-meat BBQ

Vrees niet, lieve vleestariërs. We slaan jullie niet over. Er zijn ook zeker genoeg bbq’ers die alleen maar focussen op vleesch. Bijgerechten, voorgerechten, stokbroodjes? Zonde van de ruimte in je maag. Hoewel het misschien angstaanjagend klinkt, kan je bij een goede all-meat bbq prima rekenen op 1 kilo vlees per persoon. Zeker als je er wat variatie in aanbrengt met ribeyes, spareribs, buikspek en spiesjes. Trek lekker een paar uur uit voor je grill sessie en voor je het weet zijn de schalen met vlees leeg. Hulde!

Hoeveel salade heb je nodig?

Ten slotte nog een vraag die we regelmatig krijgen bij Braad Maar Raak. Hoeveel salade moet ik halen voor een bbq? De hoeveelheid hangt af van het soort salade. Kort samengevat heb je van een zelfgemaakte salade aan 200 gram per persoon voldoende. Bij een zware salade uit de supermarkt zit je al snel op 300 gram per persoon.

Een verse, zelfgemaakte salade is vaak lekker fris en luchtig. Wat sla, tomaatjes, komkommer. Weegt niet heel veel, maar is wel voedzaam. Dan heb je aan zo’n 200 gram voldoende. Uit de fabriek komen natuurlijk ook de diverse – behoorlijk vette – salades. Van die bakken van een kilo vol huzaren, aardappel of rundvlees. Afgetopt met een lading mayonaise. We weten het, soms is dat ook best lekker en haast een guilty pleasure. Kwantiteit boven kwaliteit. In het geval van die salades ga je al snel richting de 300 gram per volwassene.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.