Een eenvoudig maar zeer smakelijk sausje voor veel stukken vlees is homemade Madeirasaus. Onderstaand Madeirasaus recept is gevonden in How to Grill, van Steven Raichlen. Deze saus leent zich perfect voor het injecteren van een kalkoen of kip. Met een beetje tact en beleid kan het ook geïnjecteerd worden in drumsticks, kippendijen en de lompe delen van de borst.
Het Madeirasaus recept
De volgende ingrediënten hebben we nodig:
- 120 ml kippenbouillon
- 3 eetlepels boter
- 3 eetlepels Madeirawijn
- 2 theelepels citroensap
- een halve theelepel zout (of meer naar smaak)
- een halve theelepel kipkruiden
- een kwart theelepel fijngemalen zwarte peper
N.B. De echte fanatiekeling kan zelf een kipkruiden-mix maken. Een eenvoudig recept voor kipkruiden-mix is 1 eetlepel salie, 1 eetlepel tijm, 1 eetlepel majoraan, 1 theelepel gehakte rozemarijn, 1 theelepel gemalen zwarte peper en een theelepel selderijzaad en/of nootmuskaat.
De uitvoering van dit Madeirasaus recept is heerlijk voor dummies: doe alles in een sauspan en kook het tot de boter gesmolten is. Proef het om wat kruiden naar smaak toe te voegen. Houd de Madeirasaus warm totdat je deze wilt gebruiken. Laat de saus dus zeker niet eerst afkoelen. De Madeirasaus kan warm gebruikt worden, zowel in een injectiespuit als in het bakje van een gevogelte-stomer.
Is er geen recepten boekje met marinades en vloeistoffen om te injecteren verkrijgbaar? Kan online niets vinden
Hier ben ik dus ook naar het zoeken
Hoop dat gouw iemand reageert