Magic Dust rub recept

2
Magic Dust BBQ rub kruiden op een lepel

Het maken van een eigen dry rub is een leuke bezigheid. Op zoek naar een briljante smaaksensatie. En als je dan de ultieme combinatie van kruiden hebt gevonden, maak je er een mooie hoeveelheid van waar je heel wat weken mee vooruit kunt. Een van de meest populaire dry rubs is toch wel de Magic Dust rub. Universeel, veel mee te variëren en vooral magisch lekker poeder. Ba dum tsss!

De Amerikaanse BBQ pitmaster Mike Mills is de officiële bedenker van Magic Dust. Zijn samenstelling van kruiden werd al snel overgenomen door BBQ-fans over de hele wereld. Hoewel het een duidelijk recept is, geldt ook hier het advies dat je alles naar eigen smaak kunt bijstellen. Liefhebber van hot&spicy? Verhoog dan de hoeveelheid zwarte peper en mosterdpoeder. Liever wat zoeter? Je begrijpt ‘em…

Recept Magic Dust rub

Het basisrecept van de Magic Dust rub is in als volgt:

  • 62 gram paprikapoeder
  • 75 gram zout
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels mosterdpoeder
  • 1,5 tot 2 eetlepels gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels cayennepeper
  • 30 gram chilipoeder
  • 28 gram gemalen knoflook
  • 25 gram komijnpoeder

Het mooie van de Magic Dust rub is dat het een hele universele dry rub is, die met heel veel soorten vlees goed samen gaat. Dit is dus een prima kruidenmix om in ruime hoeveelheid te bereiden en in een strooibus te bewaren voor de komende keren dat je gaat BBQ’en.

2 REACTIES

  1. 2 eetlepels cayannepeper? Ik heb de rub gemaakt maar is in deze samenstelling niet te doen. Ik ben echt wel wat gewend maar deze is te pittig!

  2. Hi Mark, ieder zo zijn smaak natuurlijk. De een maakt hem zoeter en minder pittig, de ander met nog meer chili en er zijn zelfs liefhebbers die voor meer cayennepeper gaan. Het hangt ook van het type peper en de kwaliteit af hoe het de smaak beïnvloedt.

    Zelf vind ik hem heel lekker zo, maar goede tip om voorzichtig te doen met de cayennepeper voor wie niet zo van pittig houdt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.