Review: Meater+ kernthermometer

1

Meten is weten, ook tijdens het bbq’en. Voor ons is een kernthermometer dan ook standaarduitrusting. Het meten van de optimale kerntemperatuur is cruciaal om vooral grotere stukken vleesch perfect te bereiden. Niets zo zonde als een prachtige steak die bij het aansnijden meer grijs dan rood van binnen is. Nadat we de afgelopen jaren menig thermometer hadden versleten, kwamen we een tijdje terug een bijzondere variant tegen: de Meater. Hoog tijd om deze tool eens aan een grondige review te onderwerpen.

Wat is de Meater?

De Meater is een draadloze kernthermometer, met als belangrijkste feature dat deze zowel de interne als externe temperatuur tegelijkertijd kan meten. Je kan dus zowel de kerntemperatuur van je vlees monitoren als de temperatuur in je BBQ. Qua uiterlijk is de Meater een strak vormgegeven pen, die wel wat weg heeft van een stylus voor tablets. Het geheel wordt in elk geval geleverd in een stijlvol, houten oplaadstation.

Meater plus probe in docking station

Meater+

De Meater kernthermometer kent meerdere uitvoeringen. Naast de standaard uitvoering is er sinds enige tijd ook een verbeterde versie beschikbaar, de Meater+. Deze plus-uitvoering heeft als meest opvallende eigenschap een sterk verbeterd bereik. Waar veel Bluetooth-thermometers na een 6-7 meter al wat moeite hebben om het signaal vast te houden, kan de Meater+ een veel groter bereik realiseren. Hiervoor wordt het oplaadstation als een praktische signaalversterker gebruikt.

De Meater app

Uiteraard hebben de makers ook een eigen app ontwikkeld. Hierover kunnen we vrij kort zijn, want deze werkt perfect. Op eenvoudige wijze word je aan de hand genomen om de connectie met de Meater(+) te realiseren. Vervolgens heb je een waslijst aan voor-ingestelde vleessoorten, garingen en bijbehorende temperaturen. Bij het gebruik zijn altijd drie temperaturen duidelijk af te lezen: de kerntemperatuur, de temperatuur in de BBQ zelf en de ingestelde streeftemperatuur voor het stuk vlees.

Het zijn overigens features die concurrenten ook in hun app aanbieden, bijvoorbeeld de Weber iGrill app. Toch blinkt de Meater app uit in gebruiksvriendelijkheid en overzicht.

Werkt het?

De belangrijkste vraag: hoe doorstaat de Meater+ de praktijktest. Kort gezegd werkt hij subliem. De temperatuur is nauwkeurig en ook bij analoog nameten zien we vrijwel gelijke waarden. De temperatuur in de BBQ zelf is overigens wel vaak iets lager dan die door onze ingebouwde Weber-thermometer werd aangegeven. Niet heel verrassend, gelet op de positie waar de Weber meet (helemaal bovenin de deksel), maar het is toch weer een stukje nauwkeurigheid voor de echte grill-fanaat. Daarbij meet de Meater+ de temperatuur tot op de halve graad nauwkeurig.

Het feit dat de Meater(+) draadloos is, is een enorme pré. Het werken met extra snoeren en losse Bluetooth-kastjes rondom je BBQ is verleden tijd en dat is toch wel een verademing. Geen snoeren die onverwacht bloedheet zijn of vies worden. Het was voorheen eigenlijk geen ergernis, maar nu we draadloos zijn gegaan willen we eigenlijk niet meer anders.

De grootste plus van de Meater+ moet zoals gezegd in het bereik zitten. Hier weet de tool absoluut te overtuigen. Te verbazen haast hoe eenvoudig en goed het werkt. Een thermometer in een grote rib-eye, deksel op de kogelbarbecue, achterdeur dicht, muren in het huis… En nog steeds is er een prima verbinding met de Meater+. Waar onze andere Bluetooth thermometers het al bij de achterdeur laten afweten, heeft de Meater+ echt profijt van het oplaadstation als signaalversterker. Ideaal als je een grote tuin hebt of tijdens het grillen even iets in de keuken gaat voorbereiden.

Specificaties

Voor de liefhebber even wat specificaties op een rij:

Meater+ Probe:

 • Draadloos
 • Meet tot een halve graad Celsius nauwkeurig
 • Kerntemperatuur sensor range: 100°C (212°F)
 • Omgevingstemperatuur sensor range: 275°C (527°F)
 • RVS
 • Geïntegreerde oplaadbare batterij: Gaat 24 uur mee tussen ladingen
 • Op te laden met een AAA-batterij
 • Bereik tot wel 50 meter door de signaal versterker in de oplader

Oplaadstation:

 • Fraai houten design
 • Led indicator voor status van connectie en batterij
 • Magneet aan achterzijde
 • Functioneert als draadloze oplader door de vervangbare AAA-batterij

Hall of Flame

Van de specificaties op papier werden we al warm en dat neemt bij de praktijktest alleen maar toe. Dit is wat ons betreft de ultieme kernthermometer die je als BBQ-liefhebber kunt wensen. Draadloos, een enorm bereik, zowel de kerntemperatuur als de temperatuur in je BBQ, fraai design en een prima app. Een Meater kopen kunnen we dan ook iedereen aanraden, zeker de plus-versie.

De Meater+ komt dan ook meer dan terecht in onze Hall of Flame.

Met dank aan V-NIX voor het ter beschikking stellen van de Meater+.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.