Memphis Style Rub recept

Een dry rub die het heel goed doet met onder andere spareribs, is de iconische Memphis Style rub. Lekker zoet en toch een beetje pittig! Gelet op het oppervlak van spareribs, kan je prima een ruime hoeveelheid van deze rub in één keer maken. In een luchtdichte bak of fles kan je het best wel een tijd koel en donker bewaren.

Memphis Style rub recept

De ingrediënten/verhouding voor de Memphis style rub zijn als volgt:

  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel donkere bruine suiker
  • 1,5 theelepel zout
  • 1,5 theelepel selderijzout (of meng en klein beetje zout met gemalen selderijzaad)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 0,5 theelepel cayennepeper

Zoals gezegd is het zeker raadzaam om een ruime hoeveelheid te maken van de Memphis Style rub. Doe alle hoeveelheden keer 5 of meer en vul een grote (afsluitbare) strooibus, dan heb je voor de komende BBQ-momenten genoeg op voorraad. Koel en droog bewaren is wel een vereiste, maar dan blijft de rub zonder problemen een half jaar of wel langer goed.

Daarnaast is het altijd goed om te onthouden dat recepten voor dry rubs een richtlijn zijn, geen harde wetenschap. De verhouding van ingrediënten bepaalt de smaak, maar je bepaalt zelf of je liever zoet, zout, zuur of pittig wilt. Geef dus gerust een eigen twist aan het recept en maak jouw variant op de klassieke Memphis Style rub. Misschien is die zelfs nóg lekkerder dan de standaardversie.

Wil je liever eerst de basis om zelf een dry rub te maken? Of  ben je benieuwd naar een andere klassieker zoals de Magic Dust dry rub? Ook daarvoor kan je op Braad Maar Raak terecht.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.