Sommige recepten zijn gewoon te briljant. Die verdienen veel meer aandacht dan ze tot dusver krijgen. Goddelijke gastronomie. En ja, we hebben er weer eentje. Tijd om je barbecue te bewapenen met Shotgun Shells! Niet gevaarlijk, wel heel lekker.
Het is niet zo moeilijk om te raden waarom dit recept de naam shotgun shells draagt. Je grill lijkt inderdaad vol te liggen met hulzen uit een lekker lomp formaat shotgun. Klassieke shotgun kogels waren rood met geel: een rood midden stuk en koperen uiteindes. Om de mooie vorm na te bootsen, maakt het recept gebruik van cannelloni. Deze pasta in de vorm van buisjes is ideaal om te vullen. Tel daarbij op dat er heerlijk kruidig gehakt in gaat, aangevuld met de nodige mozzarella en bacon. Inderdaad, instant win.
Recept voor Shotgun Shells van de bbq
Onderstaand recept is voor 14 Shotgun Shells. Het is een bijgerecht, dus reken op ongeveer 3 tot 4 buisjes per persoon. Eten is wel op eigen risico, want het kan goed zijn dat je ze veel te lekker gaat vinden. Reken dan op minstens het dubbele aantal buisjes per persoon.
Ingrediënten
- 14 cannelloni
- 600 gram half-om-half gehakt
- 28 plakjes bacon (of ontbijtspek)
- 14 kleine balletjes/blokjes mozzarella
- 4 eetlepels van je favoriete barbecuesaus
- Je favoriete BBQ rub, bijvoorbeeld Magic Dust
- Cheddar kaas
Bereidingswijze
- Meng het gehakt met 1-2 theelepels BBQ rub en barbecuesaus en kneed alles goed door elkaar.
- Zet een buisje cannelloni omhoog en vul deze tot de helft met gehakt. Duw het gehakt voorzichtig aan. Cannelloni buisjes kunnen snel breken.
- Doe er een stukje mozzarella in en vul de cannelloni verder op met gehakt.
- Leg een plak bacon op een bord en leg de cannelloni er in de lengte op. Vouw de uiteindes van de bacon om de uiteindes van de cannelloni, zodat die een beetje is afgedicht.
- Pak een tweede plak bacon en wikkel deze om de cannelloni. Indien het plak bacon lang is, kan je er ook nog 1 of 2 keer kruislings overheen wikkelen.
- Optioneel: bestrooi de Shotgun Shells nog met een beetje BBQ rub.
- Zorg dat je BBQ ongeveer 180 graden is en een indirecte zone heeft. Check ook onze tips voor het regelen van de temperatuur in de barbecue.
- Laat de Shotgun Shells 45 minuutjes garen.
- Smeer dan de buisjes een keer in met een lekkere bbq-saus (tip: Coca Cola saus!).
- Leg aan de uiteindes een stukje Cheddar kaas en laat de kaas kort nog even smelten (2-3 minuutjes is vaak al genoeg).
Tips voor het maken
Zoals gezegd is dit een gevaarlijk lekker recept. De buisjes nemen wel de nodige plaats in op een barbecue, dus let even goed op de ruimte op het rooster. Heb je een wat kleinere bbq, dan kan het slim zijn om het in etappes te bereiden. Na een uurtje de ene helft om alvast uit te delen, een klein uurtje later de tweede helft. Op die manier hou je ook voldoende ruimte over om tussendoor nog wat andere gerechten te bereiden. Niet iedereen heeft ook plek op een grote kogelbarbecue om tegelijk 14 buisjes indirect te grillen.
Of wees een echte topper en bereid de eerste lading Shotgun Shells alvast voor, zodat ze klaar zijn als je eerste gasten arriveren. Held!