Steven Raichlen – How To Grill

0
Steven Raichlen How To Grill

Als we onze liefde voor de BBQ als geloof zien, dan is Steven Raichlen onze messias. Deze vrolijke Amerikaan heeft al zo bizar veel boeken, tv-shows en awards op zijn naam staan, dat alle andere BBQ-experts slechts op gepaste afstand mogen toekijken. En als Raichlen onze messias is, dan is zijn boek How To Grill de onbetwiste bijbel der vleestariërs. Lees hier op Braad Maar Raak onze mening over Steven Raichlen How To Grill.

How To Grill

Vraag een BBQ-liefhebber om zijn meest favoriete boek en je zult frequent de titel ‘How To Grill’ zien opduiken. Vraag op een forum welk naslagwerk je als BBQ-liefhebber echt in huis moet hebben en het antwoord is vaak hetzelfde: Steven Raichlen How To Grill. Dit Engelstalige boek is al meer dan een decennium in omloop en regelmatig van updates voorzien. Hoewel Raichlen ook boeken met de letterlijke titel “BBQ Bible” op de markt heeft gebracht, is How To Grill wat mij betreft toch de échte bijbel om je BBQ-carrière mee te starten. Dit boek bevat echt ongekend veel uitleg van technieken en mogelijkheden om zelfs de absolute beginners op weg te helpen, terwijl er genoeg pro-tips te vinden zijn om ook de meer doorgewinterde BBQ-baas van interessant leesvoer te voorzien. Van de basis met direct en indirect grillen tot tips om de lastigere stukken vlees optimaal te bereiken. Terwijl veel andere boeken wat meer nadruk leggen op recepten, laat Steven Raichlen zien dat hij bomvol kennis van zaken zit door naast recepten juist ook heel veel technieken te demonstreren.

Steven Raichlen How To GrillLaat je vooral niet afschrikken door een Engelstalig boek in huis te halen. Heel complex is het niet en samen met de vele afbeeldingen is alles goed te volgen, ook als je wat minder vaak Engelse teksten leest. Raichlen neemt de tijd om alles stap voor stap uit te leggen, zodat je echt met de basis van grillen kunt beginnen. Daarbij is er aandacht voor de verschillende soorten BBQ’s, al laat Raichlen wel doorschemeren dat het grillen met vuur en kolen/briketten toch wel het leukste (en lekkerste) is.

Veel technieken zijn ook gebaseerd op het grillen in zones, wat nog wel kan met een gas-BBQ maar eigenlijk echt tot zijn recht komt met stapels gloeiende kolen. Je hebt allicht niet zo’n gigantische locomotief-achtige rookoven in je achtertuin staan zoals Raichlen en veel Amerikanen, maar zelfs met een simpele kogel-BBQ, een zak briketten en wat stenen en/of aluminiumfolie kan je heel ver komen in je missie om BBQ-pro te worden.

Met meer dan 100 recepten, die variëren van eenvoudige ribs tot de meer uitdagende bereidingen, en meer dan 1000 afbeeldingen om je stap voor stap de vele technieken te laten zien, is How To Grill onmisbaar in je boekenkast. Tuurlijk, je komt veel onderwerpen ook in diverse andere boeken tegen, maar vrijwel nooit zo compleet, duidelijk en gedetailleerd als How To Grill.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.