Do’s en Don’ts voor Vaderdag

0
Vaderdag BBQ

Hoewel het redelijk stigmatiserend is om alleen mannen te koppelen aan BBQ’en, is Vaderdag een ideale gelegenheid om alle BBQ-liefhebbers in het land een plezier te doen. Weer of geen weer, de grill kan aan! Doe die ouwe in elk geval een plezier en lees onderstaande do’s en don’ts.

Bloemen

Ja, wij moesten ook al lachen bij het noteren van deze eerste. Een dikkere don’t kan je bijna niet krijgen. Oh wat staat het gezellig op tafel. Weet je wat ook gezellig staat op tafel? Een groot bord met vlees. De eerste vent die vrolijker wordt van een bosje rozen dan van een rib-eye moet nog geboren worden. Geen bloemen dus. Ga je rebels doen met Vaderdag en toch voor bloemen? Benzinepomp! De geur van brandstof bij die gekleurde ruikers doet misschien nog een beetje denken aan het vuur van de BBQ. Dat dan weer wel.

Gadgets

We maken het drama van de bloemen meteen weer goed met de grootste do aller tijden: gadgets! Hoe zinloos het ook lijkt, een gadget is eigenlijk altijd leuk. Pulled pork op het menu? Ga voor de geweldige bear paws. Gok je nog altijd of je vlees gaar is? Kernthermometer + kerntemperaturen! Maak je nog altijd je BBQ aan zonder brikettenstarter? Kopen!

Doe-het-zelf bierbrouwpakket

Een stoer cadeau. De wens van elke vader. Breaking Bad voor Beginners. Neen! Een biertje tijdens het BBQ’en is heerlijk, maar ga de vader in kwestie niet kwellen met zo’n kansloos pakket om twee flesjes bijna-doodervaringen te brouwen. Koop wat leuke biertjes bij de slijter, dan ben je er al. Het is ook eeuwig zonde als je een briljant lamsrack van de grill haalt en pas drie kwartier later koud vlees kunt eten, omdat je eerst met hoge nood je zelfgebrouwen bocht aan het riool moest doneren.

Een boek

Do en don’t. De do’s zijn overduidelijk: BBQ-boeken. Steven Raichlens How to Grill kan een blinde koop zijn en zal menig vader oprecht emotioneel maken. Ook het boek Smokey Goodness van Jord Althuizen (het eerstel deel bij voorkeur, niet de slappe vervolgen) is een duidelijke aanrader. Don’ts? Alle andere boeken. Niet dat ieder ander boek per definitie ongeschikt is, maar de kans is vooral groot dat je de verkeerde keuze maakt.

De veilige keuze: een tegoedbon

Het geeft niets als je op safe wilt spelen. Een beetje vader heeft wel geleerd te doen om blijdschap te faken, maar hij kiest dan liever zelf z’n cadeau uit. Ga niet crea-bea zelf een tegoedbon knutselen, daar heeft niemand iets aan. Koop gewoon een bon van de bekende bolle webshop en de heer des huizes kan zich een weekend lang vermaken met het doorzoeken van alle categorieën en opties.

Vaderdag pro-tip: vlees

Zoals gezegd, de BBQ gaat hoe dan ook aan tijdens Vaderdag. Wil je écht origineel uit de hoek komen? Geef dan een verrassend mooi en smakelijk cadeau: vleesch! Geen droevig pakket van de supermarkt, maar mooie biefstukken, rib-eyes, hamburgers, entrecôtes en ander fraai vlees van de slager. Mag het ietsjes meer zijn? Ga dan eens voor een heerlijke picanha of mooi dry-aged rundvlees. Misschien moet pa even Googelen hoe het vlees te bereiden is, maar aan het einde van de dag heb je er allemaal plezier van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.