Weber Performer Premium GBS 57cm review

0
Weber Performer Premium

Na een kleine Weber Smokey Joe en een uitstapje richting gas met de Campingaz Genesco 3, was het tijd om terug naar de roots te gaan. Briketten! Vlammen! In stijl. Tijd voor de Weber Performer Premium GBS.

Weber Performer Premium varianten

De Weber Performer kent meerdere varianten. Centraal bij alle varianten staat de riante kogel-BBQ met een diameter van 57 centimeter. De variatie zit in de grootte van het werkblad naast de BBQ en een optioneel ingebouwde Touch-N-Go gasontsteker. Gas bij een briketten-BBQ? No way! Weber adverteert ermee dat je zo gemakkelijk je briketten gloeiend kunt krijgen, doordat je met één druk op de knop een vlam aansteekt recht onder de BBQ. Leuk en aardig, maar er gaat niets boven de brikettenstarter. Dan heb je pas vlammen!

Het moge duidelijk zijn: de meest uitgebreide Performer hebben we links laten liggen. We hebben de gulden middenweg gekozen, want een groot werkblad is toch wel erg praktisch. Hoewel het op het oog misschien een lullig tafeltje aan je BBQ lijkt, merk je in de praktijk dat het echt handig is. Alvast wat vlees klaar leggen, je tools of rubs bij de hand houden, een bord om het vlees op uit te serveren… Het grote werkblad heeft zeker voordelen.

Verder kent deze Weber Performer Premium een reeks bekende opties, zoals een dekselgreep met hitteschild en een degelijke thermometer in de deksel. Onderaan de BBQ schittert het One-Touch-systeem: een grote opvangbak voor as, die met één hendel los en vast te maken is. De tweede hendel kan je gebruiken om de luchttoevoer te regelen (en tevens om as van de bodem van de BBQ in de asla te duwen).

Handig ontwerp

Weber zou Weber niet zijn zonder een aantal handigheidjes in het ontwerp. Zo is er een ‘Tuck-Away’ systeem voor je deksel gemaakt. Dankzij twee soepele rollers, kan je eenvoudig het grote deksel aan de zijkant laten leunen. Zo heb je eenvoudig beide handen vrij om te werken.  En wat te denken van een afneembare kookwekker. Zeker bij vlees wat lange tijd low & slow moet garen, is het best handig om de tijd in de gaten te houden. En heb je nog een zak briketten over? Onderop

De Weber Performer Premium is tevens voorzien van GBS: het Gourmet BBQ System. Dit houdt in dat het bovenste rooster (waar je vlees op ligt) een verwisselbaar rooster in het midden heeft. Je kunt het standaard rooster laten liggen,  maar uiteraard heeft Weber een scala aan opties voor je. Een wok, een pan, een Koreaanse barbecue, een pizzasteen en zelfs een poffertjespan! Een pizzasteen kan ik me nog in vinden, als je toch zelf pizza’s maakt doe het dan meteen stijlvol op de BBQ. De echte blikvangers van het Gourmet BBQ System zijn echter de gevogeltestomer (beer can chicken!) en – heroïsche muziek begint te spelen – de gietijzeren sear grate. De sear grate is een heerlijk lomp rooster, waarmee je vleesch kunt dichtschroeien. Inclusief schitterende grillstrepen! Er gaat niets boven het sidderende geluid van een mooi stuk vlees op de sear grate. En dit rooster is groot genoeg om ook de royale stukken vlees aan te kunnen, zoals een T-Bone, Côte de Boeuf of een grote Entrecôte.

Voor mij is de Weber Performer Premium GBS de ideale briketten-BBQ. Groot, veel opties, heel degelijk. Met een prijs van rond de 450 euro voor deze Premium-editie is het geen goedkope BBQ, maar dit is er wel eentje waar je heel wat jaren plezier aan zult beleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.