Zo wordt je bbq weer helemaal schoon

0

We kennen het allemaal wel. Het barbecueseizoen staat voor de deur. Je haalt de hoes van je favoriete grill… En wat je dan aantreft is niet fraai. Zwarte roosters, vieze deksels en wat niet al meer. Natuurlijk poets je zelf netjes de etensresten altijd weg na een avondje bbq’en, maar ongemerkt worden alles toch steeds wat viezer. Maar hoe wordt je bbq nu weer echt helemaal schoon? Gelukkig sta je er vandaag de dag niet meer alleen voor. Je kunt er namelijk voor kiezen om je barbecue professioneel te laten reinigen. Hoe relaxed is dat?! Braad Maar Raak kreeg onlangs de mensen van BBQ-SPA over de vloer om een Weber Performer Premium kogelbarbecue onder handen te nemen. Was deze barbecue nog te redden?

Een vieze barbecue

Laten we om te beginnen even open kaart spelen. De afgelopen 6 jaar heeft deze 57 centimeter kogelbarbecue veel te verduren gehad. Hij is intensief gebruikt, maar van echt goed schoonmaken is het nooit gekomen. Natuurlijk ging de borstel altijd netjes over de hete roosters, zodat de volgende bbq sessie weer op een behoorlijk fris rooster kon gebeuren. Maar als je even rustig kijkt naar de staat van alle onderdelen, dan zou Rob Geus daar toch niet echt vrolijk van worden. De kogel en deksel zaten vol vlekken en vette viezigheid. De roosters waren ondanks borstelen nog behoorlijk zwart.

We waren er niet trots op, maar zoals met veel vervelende klusjes stel je die soms wat te lang uit. Of je stelt ze eigenlijk een paar jaar te lang uit. En net als je denkt dat je de volledige barbecue moet vervangen… Maak kennis met BBQ-SPA. Kunnen die de ooit zo fraaie Weber weer een beetje in ere herstellen?

BBQ-SPA Deep Cleaning BBQ Service

BBQ-SPA noemt zichzelf een Deep Cleaning BBQ Service. Dat klinkt als iets voor onze situatie. In overleg werd er op korte termijn en datum geprikt en kwam de bus voorrijden. De Weber werd netjes richting de voorkant van het huis gereden, zodat er geen risico is op vieze vlekken in je tuin of op je terras. Mocht er toch in de tuin gewerkt moeten worden, dan gaat er netjes een zeil onder.

Vervolgens zijn de heren van BBQ-SPA zo’n anderhalf uur los gegaan op de Weber. In feite is het vooral heel hard werken, veel boenen en nog meer boenen. Schuursponsjes, Dasty ontvetter en een compacte stoomreiniger voor hardnekkige plekken. En stukje bij beetje kwam gewoon weer de oude bbq tevoorschijn.

De BBQ weer schoon

Het resultaat mag er zeker zijn. Een kansloos geacht rooster is echt weer heel fraai geworden. Onder al het zwart kwam weer een blinkend RVS rooster vandaan. De totale kogel en deksel zijn onder handen genomen en ogen weer super. Dat een searing grate en los rooster niet meer te redden waren, was geen verrassing en volledig eigen schuld. Als je maar lang genoeg niets er aan doet gaat de boel roesten en is het op een gegeven moment echt niet meer op te lossen. Een duidelijke les om te zorgen dat de nieuwe roosters en searing grate vaker wat liefde en aandacht krijgen met een goede behandeling.

Dit sluit ook aan op de filosofie van BBQ-SPA. Geef zelf een keer of 5-6 per jaar je barbecue een kleine poetsbeurt en laat vervolgens 1 keer per jaar het geheel professioneel en uitgebreid reinigen.

Ben je op zoek naar een bedrijf om je barbecue eens grondig te laten reinigen? Twijfel je of jouw bbq nog te redden valt? Neem zeker eens contact op met BBQ-SPA om de mogelijkheden te bespreken. Deze keer mochten ze met een kogelbarbecue aan de slag, maar ze werken ook veel met Big Green Egg, Bastard en gasbarbecues.

Wat ons betreft een absolute aanrader!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.